Klänningar & Loppisar…….

Klänningar och loppisar får mig att tänka på sommaren. Jag gillar tanken på att gå och strosa på en härlig loppis i en sval klänning. Klänningen nedan har min svärmor sytt till min svägerska för över fyrtio år sedan, och nu när den är för liten till min dotter så förgyller den vårt hem genom att hänga och se snygg ut där den passar. Jag tycker det där tyget är något av det snyggaste jag sett!

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna lilla sockertopp hänger på dörrarna ut till terassen och väntar på sommaren. Tillsammans med de rosa paljettballerinorna känner min prinsessa sig som den prinsessa hon är. Både klänning och skor kommer såklart från H&M:)

 

 

 

 

Dessa vackra små koppar har jag köpt på loppis för 10 kr styck:) Jag tycker det är så mycket mer spännande att äga något som tidigare ägts av någon annan. Det finns en historia bakom som man faktiskt oftast inte har någon aning om, det är bara fantasin som sätter gränser. Kanske har dessa vackra handmålade koppar tillhört en vacker kvinna i Paris, kanske har vackra små kinesiskor suttit och smuttat te ur dom, eller så har de varit någon gubbes som haft en faibless för rosa ..

Ännu ett loppisfynd! Det var i somras då vi var ute och semestrade med våra vänner på deras båt och vi la till i Böda på Öland. Till vår stora förtjusning så var det hamnfest med en stor årlig loppis, helt underbart! Under ett bord hittade jag brickan och blev förälskad. Tjugo kronor måste jag nog ha för den sa damen som sålde. Oj så glad jag var när den blev min. På sidan står det att den är designad av Rodney Peppé för Crown Merton i England. Det måste jag googla på:) den kanske är värdefull, men det spelar ingen roll, jag säljer den inte!

 

Sista bilden för idag får påminna om smaken av svenska solmogna jordgubbar. Dessa sandwich ska jag servera på vår terass som ännu inte är klar. Men det ska den bli under våren! Ni kommer att få följa planeringen av denna, allt från färdigställande av räcke till målning av möbler och jakten på de perfekta solstolarna, helst i korg!

Jordgubbsglass-sandwich bilden har jag tagit ur boken Sommarljus av Nina & Jim Hensley.

Man mosar 1 liter jordgubbar och blandar med 1 liter vaniljglass, helst i matberedare. Sen ställer man det i frysen 1 timme. Servera sedan mellan 2 Digestive kex. Inte bara goda, dessutom grymt snygga, och svalkande:) Tre önskningar i en! Hur bra som helst!

So long!

 

Ljuva pasteller…..

Jag blev glad när Damernas damp ner i brevlådan denna månaden. Nog för att jag hade fortsatt älska pasteller även om det inte vore trendigt i vår, men upprymmelsen av allt fint som jag gillar blir ju större när det ser glassigt härligt ut i ett magasin. Känslan hade inte alls varit den samma om det varit hett med svart och murrigt brunt i vår. På något märkligt sätt så får mjuka lyxiga pasteller mig att må bra. Kanske för att jag är en mjukis som person, nästintill mesig faktiskt, men som tur är så har jag ju perspektiv på den sida av min personlighet:)

Gå in på www.damernas .se och njut av de underbara bilderna på vårens mode!

Självklart blir jag sugen på att shoppa allt snyggt eftersom vårens trender är exakt i min smak, det händer ju inte varje säsong. Men samtidigt är det till ens fördel när man ser sig omkring hemma och inser att man har en stil som är trendig just nu, trots att jag haft det så här i 10 år. Jag har bejakat min garderob och mitt hem och insett att jag kommer undan rätt billigt i vår. Bra eller dåligt, ja det är frågan, shoppa är ju väldigt kul, men, det är också kul att försöka spara lite pengar och planera för en resa till exempel, eller någon lite större och dyrare pryl. Ja vi får se hur det blir? Delar med mig av lite pastelliga bilder hemifrån nedan! 

 

 

 

 

 

Mina mintiga Hasbeens finns i deras sortiment även denna säsongen. Jag kan verkligen rekommendera Hasbeens, sköna ,lite retro och lagom höga. Spana in alla de nya skönheterna för säsongen på www.hasbeens.com  

Johnny Was! Who was he? He must have been a beautiful kind of guy. Underbara blusar och sjalar på www.johnnywas.com                                                                      

 

 

 

  

 

Blomma att piffa vilken outfit som helst med, och så favoritparfymen så är man hemma…..

A tout alors…..

 Jag vill verkligen rekommendera Lantlivs nya systertidning ”Pure”! För mig var det en riktig ”Feel Good” upplevelse att läsa den. Tidningen fokuserar på inre hälsa och harmoni utan att bli tråkig. Det finns mycket skön läsning, bland annat ett underbart reportage om Lisa Mikowsky och hennes val i livet. Den innehåller också många härliga restips, och många bra skönhetstips. Men det var  modereportagen som berörde mig mest, helt underbara bilder som man kan titta på och inspireras av om och om igen, det känns som att de lyckats göra något nytt! Det är vackra modebilder i vackra miljöer som överensstämmer väl med vad jag tror tidningen vill förmedla!

Mina senaste H&M inköp

H&M rules! Jag trånar många gånger efter dyra saker men har såklart inte alltid råd att köpa dem. Jag vill verkligen slå ett slag för H&M, där finns alltid en himla massa saker jag också trånar efter, men har råd att köpa! Hur bra som helst!

Kappan till Aprilia är helt fantastisk, dessutom går en del av summan av priset till childhood foundation. Det känns extra härligt att shoppa då!! Stövlarna blir finfina till, just nu spatserar hon runt i dem inomhus!

Sammetskudden tycker jag ser ut som en exklusiv pralin från förr!

 Rådjurskudden är min nya favorit i soffan, söt men samtidigt cool!

 Mina senaste toppar från H&M sparar jag tills imorgon! Fredag och allt! Känner mig lite sliten nu efter att ha jobbat dubbelpass idag, 7-22, puh!  Adios