Tous les jours……

 

”It is through another gesture of grace that certain blooms have been plucked and fastened forever by the hand of one with an unflinching perfection of the colour, form and personality of the flower”

Patti Smith

 

 

 

 

Tedje blommningen för julens sista amaryllis!
 

 

 

 

 

 

Vårt absoluta favoritträd i trädgården, det tar sig verkligen olika uttryck olika årstider. Knallrött, gult och orange, och som nu, vitt!

 Denna ros utanför vardagsrumsfönstret bär nu tjusiga små nyponknoppar för att lagom till midsommar stå i full blom med ljuvliga små rosa rosor. 

 

 

 

 

 

Granen på farstubron får nog stå kvar ett par veckor till, jag tycker den passar till snön!

 När vi var med i Hus & Hem förra våren så hade de inte skrivit vad tapeten i trappan heter, och det visade sig att det var så många som frågade vad den hette så att de valde att skriva det i numret efter med tillhörande bild. Tapeten har vi köpt på Tapetorama och den heter Tres Tintas och finns i flera färger. www.tapetorama.se

Lycka är…..

Att känna att man inte vill vara någon annanstans än just där man är! Att man inte vill vara 25 utan trivs med att faktiskt närma sig de fyrtio!

 

 

 

 

 

 

Vintermys!                                                           Storebror lär lillasyster alfabetet.

 

I`m back!

 

Hej på er där ute, hoppas julbestyren har varit till belåtenhet, med mycket ljusslingor och rosa skumtomtar. Jag har haft det toppen, tog en liten paus i bloggandet för ett tag, latmasken i mig slog till! Jag lovar att det från och med nu aldrig ska hända igen!

Jag älskar rådjur! Visst är detta en riktig skönhet! Och det är dessutom inte bara ugglor som flyger runt här hemma, nej, de har sällskap av en hel rad andra sorters flygfän, som den lilla ”tofsvippan” i bakgrunden. Jag trivs helt enkelt i fablernas värld, djuren skapar lite mystik i vardagen som jag gillar.

På bilden ser ni även min älsklingslampa nr:1. Den finns i två storlekar, detta är den stora. Den ger ett riktigt fint sken. Den heter Pukeberg och tillverkas på Pukebergs glasbruk i Småland. www.pukeberg.se

Ho Ho

Ett nytt litet tillskott i ugglefamiljen. Jag fick honom i julklapp av mamma. I love him. Jag tycker han ser ut att bära på en himla massa spännande hemligheter i sin busighet.

Ännu en ny liten kompis. Julklapp av syster yster. Love him too!

 

När kulorna plockades ner från granen kändes det för tidigt att stoppa undan dom tills nästa jul. Jag tyckte det blev fint att hänga dom i kvistar på kakelugnen, de kan få hänga där Januari ut. Sen är jag sugen på kvistar med knoppar på. Mmmmm

Ljusslingor och vita pappersstjärnor får också hänga Januari ut. Tillsammans med rosa tulpaner blir känslan ändock lite vårig.

Vi ses snart igen. Tjingeling!