Klänningar & Loppisar…….

Klänningar och loppisar får mig att tänka på sommaren. Jag gillar tanken på att gå och strosa på en härlig loppis i en sval klänning. Klänningen nedan har min svärmor sytt till min svägerska för över fyrtio år sedan, och nu när den är för liten till min dotter så förgyller den vårt hem genom att hänga och se snygg ut där den passar. Jag tycker det där tyget är något av det snyggaste jag sett!

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna lilla sockertopp hänger på dörrarna ut till terassen och väntar på sommaren. Tillsammans med de rosa paljettballerinorna känner min prinsessa sig som den prinsessa hon är. Både klänning och skor kommer såklart från H&M:)

 

 

 

 

Dessa vackra små koppar har jag köpt på loppis för 10 kr styck:) Jag tycker det är så mycket mer spännande att äga något som tidigare ägts av någon annan. Det finns en historia bakom som man faktiskt oftast inte har någon aning om, det är bara fantasin som sätter gränser. Kanske har dessa vackra handmålade koppar tillhört en vacker kvinna i Paris, kanske har vackra små kinesiskor suttit och smuttat te ur dom, eller så har de varit någon gubbes som haft en faibless för rosa ..

Ännu ett loppisfynd! Det var i somras då vi var ute och semestrade med våra vänner på deras båt och vi la till i Böda på Öland. Till vår stora förtjusning så var det hamnfest med en stor årlig loppis, helt underbart! Under ett bord hittade jag brickan och blev förälskad. Tjugo kronor måste jag nog ha för den sa damen som sålde. Oj så glad jag var när den blev min. På sidan står det att den är designad av Rodney Peppé för Crown Merton i England. Det måste jag googla på:) den kanske är värdefull, men det spelar ingen roll, jag säljer den inte!

 

Sista bilden för idag får påminna om smaken av svenska solmogna jordgubbar. Dessa sandwich ska jag servera på vår terass som ännu inte är klar. Men det ska den bli under våren! Ni kommer att få följa planeringen av denna, allt från färdigställande av räcke till målning av möbler och jakten på de perfekta solstolarna, helst i korg!

Jordgubbsglass-sandwich bilden har jag tagit ur boken Sommarljus av Nina & Jim Hensley.

Man mosar 1 liter jordgubbar och blandar med 1 liter vaniljglass, helst i matberedare. Sen ställer man det i frysen 1 timme. Servera sedan mellan 2 Digestive kex. Inte bara goda, dessutom grymt snygga, och svalkande:) Tre önskningar i en! Hur bra som helst!

So long!

 

Loppisfynd

Bild

Denna vackra skapelse hittade jag på loppis i söndags. Jag hade en underbar dag tillsammans med min Svägerska. Solen sken och vi strosade runt på loppisen för att senare inta en himmelsk fika på ett nyöppnat cafè i Ronneby som heter Mandeltårtan. Jag har fortfarande kvar smaken av mjölkchokladtårtan med pekan-nötbotten och vispgrädde på toppen. Mmmmmmm…….

Tillbaka till päls-sjalen! Mannen som sålde den ville ha 200:-, men eftersom jag endast hade 150:- i kontanter kvar så var det vad jag hade att erbjuda, och han godtog detta erbjudande. Härligt, jag känner att den kommer att bli en vintagefavorit i garderoben. Vi kommer nog helt enkelt att få många varma goa stunder ihop, om inte annat så pryder den sin plats magnifikt på kakelugnen i hallen. Den där kakelugnen har fått agera modell till många av mina favoritplagg. Ni kommer att få se många av dessa favoritplagg framöver, såväl gamla favoriter som  nya! På återseende!

Loppisfynd