Klänningar & Loppisar…….

Klänningar och loppisar får mig att tänka på sommaren. Jag gillar tanken på att gå och strosa på en härlig loppis i en sval klänning. Klänningen nedan har min svärmor sytt till min svägerska för över fyrtio år sedan, och nu när den är för liten till min dotter så förgyller den vårt hem genom att hänga och se snygg ut där den passar. Jag tycker det där tyget är något av det snyggaste jag sett!

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna lilla sockertopp hänger på dörrarna ut till terassen och väntar på sommaren. Tillsammans med de rosa paljettballerinorna känner min prinsessa sig som den prinsessa hon är. Både klänning och skor kommer såklart från H&M:)

 

 

 

 

Dessa vackra små koppar har jag köpt på loppis för 10 kr styck:) Jag tycker det är så mycket mer spännande att äga något som tidigare ägts av någon annan. Det finns en historia bakom som man faktiskt oftast inte har någon aning om, det är bara fantasin som sätter gränser. Kanske har dessa vackra handmålade koppar tillhört en vacker kvinna i Paris, kanske har vackra små kinesiskor suttit och smuttat te ur dom, eller så har de varit någon gubbes som haft en faibless för rosa ..

Ännu ett loppisfynd! Det var i somras då vi var ute och semestrade med våra vänner på deras båt och vi la till i Böda på Öland. Till vår stora förtjusning så var det hamnfest med en stor årlig loppis, helt underbart! Under ett bord hittade jag brickan och blev förälskad. Tjugo kronor måste jag nog ha för den sa damen som sålde. Oj så glad jag var när den blev min. På sidan står det att den är designad av Rodney Peppé för Crown Merton i England. Det måste jag googla på:) den kanske är värdefull, men det spelar ingen roll, jag säljer den inte!

 

Sista bilden för idag får påminna om smaken av svenska solmogna jordgubbar. Dessa sandwich ska jag servera på vår terass som ännu inte är klar. Men det ska den bli under våren! Ni kommer att få följa planeringen av denna, allt från färdigställande av räcke till målning av möbler och jakten på de perfekta solstolarna, helst i korg!

Jordgubbsglass-sandwich bilden har jag tagit ur boken Sommarljus av Nina & Jim Hensley.

Man mosar 1 liter jordgubbar och blandar med 1 liter vaniljglass, helst i matberedare. Sen ställer man det i frysen 1 timme. Servera sedan mellan 2 Digestive kex. Inte bara goda, dessutom grymt snygga, och svalkande:) Tre önskningar i en! Hur bra som helst!

So long!

 

H&M toppar och kanske höstens sista ros

 

 

Jag bär sällan svart upptill, men denna lilla humörhöjare gillar jag skarpt, främst för de fina detaljerna med synlig dragkedja i nacken och fina små knappar vid ärmsluten! Den passar fint till ett par svarta smala byxor och svarta höga skor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kul T-shirt med storstadsmotiv på! Snygg till mörka jeans och bruna stövlar! Blir det kallt om armarna funkar det med en liten kofta till!

 

Denna gillar jag också för de fina detaljerna, knappen i nacken och markeringarna vid halsringning och ärmslut! Den är rundhalsad framtill!

 

 

Ha en riktigt skön Söndag! För oss väntar födelsedagskalas hos lillasyster, råkar veta att det blir chili con carne med nybakat bröd till! Mumsfillibabba…

Fångade kanske höstens sista ros på bild idag! Visst är den vacker!

Mina senaste H&M inköp

H&M rules! Jag trånar många gånger efter dyra saker men har såklart inte alltid råd att köpa dem. Jag vill verkligen slå ett slag för H&M, där finns alltid en himla massa saker jag också trånar efter, men har råd att köpa! Hur bra som helst!

Kappan till Aprilia är helt fantastisk, dessutom går en del av summan av priset till childhood foundation. Det känns extra härligt att shoppa då!! Stövlarna blir finfina till, just nu spatserar hon runt i dem inomhus!

Sammetskudden tycker jag ser ut som en exklusiv pralin från förr!

 Rådjurskudden är min nya favorit i soffan, söt men samtidigt cool!

 Mina senaste toppar från H&M sparar jag tills imorgon! Fredag och allt! Känner mig lite sliten nu efter att ha jobbat dubbelpass idag, 7-22, puh!  Adios