Soliga dagar ger vackra solkatter!

Den gröna färgen på Karins keramik tycker jag är som gjord för vårt hus. Den är sådär härligt danskt grön som jag kallar den. Den får mig också att tänka på snyggt godis! Hmm? Märklig association! Men så är det, grönt fint godis i en ljust rosa skål, nästan för snyggt för att äta! Eller rosa skumtomtar i en danskt grön Karin- skål! Längtar till advent nu! Längtar efter att få hänga upp mina vita pappersstjärnor som lyser upp i vintermörkret! Längtar även efter doften av glögg, granbarr och hyacinter! Märkligt, det känns som om sommaren just tagit slut, och plötsligt sitter man och längtar till advent! Men längta är dumt, då kan man glömma bort att leva idag! Jag tänder istället en massa ljus och njuter av doften ikväll!

 

Turkos

Denna skönhet hittade jag i Paris i våras! Jag köpte den bara för att jag tyckte den var så vacker utan att ha en aning om var jag skulle ha den! Men det fungerar lite så med mig och tapeter, dom ropar liksom på mig!! Men det är ju faktiskt inte så att de inte kommer till användning! Det kanske tar år innan jag sätter upp en tapet, om jag nånsin sätter upp den, men jag gömmer inte rullarna i något skåp i väntan på att de ska komma till användning. Nej, de förgyller mina dagar genom att bara ligga framme och se snygga ut på väl utvalda ställen. Som små stilleben som jag flyttar runt efter behag! Hur bra som helst, det är ju lite svårare att flytta på en vägg efter behag, eller att tapetsera om!! Denna rulle hittade jag på Habitat, en favoritbutik när jag är utomlands!

www.habitat.fr

 Jag vill verkligen rekommendera Lantlivs nya systertidning ”Pure”! För mig var det en riktig ”Feel Good” upplevelse att läsa den. Tidningen fokuserar på inre hälsa och harmoni utan att bli tråkig. Det finns mycket skön läsning, bland annat ett underbart reportage om Lisa Mikowsky och hennes val i livet. Den innehåller också många härliga restips, och många bra skönhetstips. Men det var  modereportagen som berörde mig mest, helt underbara bilder som man kan titta på och inspireras av om och om igen, det känns som att de lyckats göra något nytt! Det är vackra modebilder i vackra miljöer som överensstämmer väl med vad jag tror tidningen vill förmedla!