Pom pommeli pom pom…….

Mitt vardagsrum har berikats med en svävande planet, fluffig som ett moln och precis i min smak. Det fina i kråksången är att även min kära vän Nine visste detta. Jag fick syn på dessa skönheter på Inreda och var bara tvungen att omedelbart klicka hem ett par stycken. Samma dag som jag gjort detta kommer jag hem till Nine som tar fram tre fina paket och säger att hon har en liten överraskning till mig, jag älskar överraskningar och jag älskar när mina vänner vet precis vad jag gillar! Så nu har jag pom poms i varje hörn, me like mucho….

 

 

 Pompom är tålmodig och god. Pompom är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Han är inte utmanande, inte självisk, han brusar inte upp, han vill ingen något ont. Han finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär han, allt tror han, allt hoppas han, allt uthärdar han. Pompom upphör aldrig…

Dessa vackra ord hittade jag på pompom.se:)

Jag har även läst någonstans att po pom är en stor klotliknande svamp som är bra för immunförsvaret, inte heller så dumt…

Men mest gillar jag tanken på att det är en stor rund rymdvarelseliknande snubbe som kommer från ”Isle of Pom” där pommarna lever, han pratar med ett bubblande läte och rör sig genom att skutta fram som en badboll. Och fickor behöver han inga eftersom att han kan peta in nödvändigheter i sin kropp… Fiffigt va!? 

 

Ja så här myser jag nu runt i mitt eget lilla ”Isle of Pom”. Jag har inte hunnit hänga upp alla ännu, så det kommer fler bilder så småningom.

 

Denna lilla prickiga fick bosätta sig i Aprilias rum, framför tavlan från Isa, har ni inte upptäckt www.isa.nu så måste ni göra det nu. Fantastiska illustrationer till humana priser.

Pom pom och mycket annat fint hittar ni på www.inreda.com

Todiloo..

Happy Easter…..

Glad påsk alla monsterdiggare….. Ät inte för mycket godis nu i påskdagarna! Det gör i och för sig jag….

Såhär påskigt blev det på stora bordet, med Alberts fina tupp som han gjorde i skolan förra veckan. Utan Anton Bergs chokladägg i pastelliga färger såklart så blir det ingen påsk. Nej, det är allvarliga saker det där med traditioner!! I finaste skålen från loppis ser det lite ut som ett fågelbo.

Med denna tjusiga påsk-kärring som mall så fick Aprilia och jag till ett par stycken till häromdagen. Det enda man behöver är piprensare, knäckformar, en liten flörtkula och så en tygbit. Denna fick min man av sin kompis Jan när han var fem år, gullig va? Och den har hängt med i påskpyssellådan i alla år utan en skråma. Det kallar jag en kärring med kvalité!! Hon har nog definitivt varit på blåkulla och vänt mer än en gång!

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna stiliga höna har min mans morfar gjort för längesedan. Vilken grace, säkert en favorit i hönsgården!

 

 

 

 

 

 

 

 En riktigt Glad Påsk till er alla. Soffan ovan är den som jag nu tagit ner i källaren eftersom vädrets makter inte riktigt är på vår sida denna påskhelg. Soffan genomgår ju nu en färgtransformation till ljus grön istället, jag tror det blir snyggt. Utlovad bild på resultatet kommer så fort som möjligt. Pelargonerna på bilden har trots kylan kommit i jord!

Kuckeliku…..

Havet….

Tänk att somliga aldrig sett havet! Vilken ynnest det är att få bo nära havet, att ha tillgång till detta mäktiga väsen som tar sig så olika utryck  och intryck beroende på årstider och väder. Det kan vara lika vackert och rofyllt som vilt och skrämmande!

Bilden ovan är tagen vid en fantastisk havsvik i närheten där vi bor. Bilden till vänster har jag tagit utanför Bamboo Island i Thailand.

Funderar ni på att åka till Thailand kan jag varmt rekommendera ett fantastiskt Hotel på Koh Phangan. www.phanganpanviman.com Underbart hotel med fantastisk service.

Dessa vackra ord tycker jag beskriver känslan jag har för havet. Sidan har jag rivit ut ur en Noa Noa broschyr och ramat in. Man ser tyvärr inte den fina färgen på bakgrunden, men den är sådär ”danskt grön” som jag gillar. Man kan för övrigt bläddra i den fina broschyren på www.noanoa.dk online. Kläderna blir liksom ännu snyggare när de presenteras så här skickligt och smakfullt.

”our memories of the ocean will linger on long after our footprints in the sand are gone”

 

 

Jag är så tacksam att vi i Sverige har tillgång till att bada i havet vart vi vill, dricka rent vatten ur kranen och duscha i varmt rent vatten, detta är tyvärr inte alla förunnat.

För övrigt kan jag meddela att mitt utlovade måleri och planteringsresultat har fått skjutas upp till påskhelgen. Det blev lite för kallt och regnigt i helgen:( Så nu står ett gäng pelargoner i källaren i väntan på att få komma ner i lite ny jord. Och blir det fortsatt kallt i påskhelgen så målar jag även soffan i källaren. Men blommorna ska planteras före Påsk oavsett väder och vind! Jag får helt enkelt släpa dem ut och in dag och nattetid. Det får det vara värt.

Ha det gott tills vi ses igen!