Ögongodis…..

 

Hur snygg kan en bild vara? För mig är det här njutning på hög nivå. Vilken bild! Jag har fotat den ur den fantastiska boken nedan, Fixa Festen från ICA bokförlag. Den finns alltså att köpa på ICA Maxi, lättillgänglig och grymt inspirerande! Förutom alla de underbara bilderna så får du alla tips du behöver för en lyckad fest, allt från inbjudningskort till passande musik för olika tillställningar

 

 

Making your way in the world today takes everything you`ve got. Taking a break from all your worries, sure would help a lot. Wouldn´t you like to get away? Sometimes you want to go where everybody knows your name, and they´re are always glad you came.

Författarna till boken hade denna signaturmelodi från TV-serien ”Skål” i huvudet under arbetet med boken. Och det kunde inte blivit bättre! Min favorit coffee-table book just nu!

Senaste ELLE mat & vin är så snygg. Köp den, ni lär inte bli besvikna! Så mycket gott och så många fina bilder. När jag satt och bläddrade i den så fastnade jag speciellt för bilden nedan, Mangopannacotta med passionsfrukt, jag tyckte att den kändes så bekant, då kom jag på att den är med i boken ovan, kul! Fixa festen boken är ju säkert ett år gammal, men tydligen så gillar redaktionen på ELLE den lika mycket som jag.

Jag har inte lagat dessa godingar ännu, men jag bjuder i varje fall på receptet! Lägg märke till att de är upphällda i olika glas, snyggt som tusan! Jag gillar när det inte blir för perfekt, lite snett och vint blir för mig lite mer spännande.

Fyll en skål med kallt vatten och lägg i 2 gelatinblad. Mixa fruktköttet från en mango med en stavmixer, ca 100g. Blanda 4 dl vispgrädde med 1/2 dl socker, häll detta i en kastrull tillsammans med mangoköttet. Koka upp och dra sedan kastrullen från plattan, krama ur gelatinbladen och rör ner dem i blandningen, häll upp i glas (lika eller olika, it´s up to you) låt stelna i kyl i 3-4 timmar. Garnera inför servering med passionsfrukt, 3-4 st. Receptet är beräknat till 10-12 pers. Oj så gott det låter, måste nog göra dessa i helgen!

Fler fina bilder ur tidningen.

Ha en riktigt skön helg och njut av god mat och gott sällskap, det ska jag.

Kram på er tills vi hörs igen!

Snapshots from Greece….

Öppna din dörr….

Om ni tycker att det dröjt lite för länge sedan senaste blogginlägget beror det på att jag tog en liten minisemester till Aten! En fantastiskt fin stad i vårskrud. Det var första gången jag besökte denna Grekiska skönhet med Akropolisklippans majestätiska uppenbarelse i ögonvrån från så gott som varje gathörn.  Jag och min fina vän Linda beslöt oss för att ta en liten vårtripp för att umgås och njuta av god mat och fint hotell i några dagar. Lovely!

 

 

 

 

 

 

 

Vi bodde i den gamla staden som heter Plaka, en helt underbar stadsdel som fullständigt badade i pastell, förstår ni att ett inredningsfreak som jag som dessutom är galen i pasteller, trivdes som fisken i vattnet!? Dessutom sken solen från en klarblå himmel alla dagar. Man kan ha det sämre än att sitta på en mysig uteservering under ett olivträd med en god grekisk sallad och ett glas rosè en sen Aprildag.

Dessa stolar kommer inte riktigt till sin rätt färgmässigt med min mobilkamera, med de var så fina, de hade målat dem i svagt grönt, svagt grått, svagt ljusblått och så cremefärgat och svagt beige och vitt. Underbara färgkombinationer som skapade en uteservering som jag blundar och njuter av långt efter det att smaken av den goda olivoljan doppat i grekiskt lantbröd försvunnit!                                                                  Så enkelt och snyggt, det är detaljerna som gör det! Olivträdet som är planterat i marken istället för i en kruka skapar det där lilla extra tillsammans med de svagt gröna fönsterluckorna. Say no more…                                                                                                                                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

Senaste bilden triggade igång min skaparlust! Jag har källaren full av gamla terracottakrukor som jag för närvarande inte använder. Dessa ska jag nu måla i svagt svagt grått och som på bilden svagt grön-blå, sen ska det planteras i dem för att placeras på terassen. Blommorna kommer såklart även dem att gå i ljusa pasteller, förutom Mårbacka så blir det nog Salvia i olika nyanser, lavendel, svagt rosa rosor och så olivträd….Yammi!