Paris…..

 

I sometimes miss Paris in springtime! För att råda bot på detta tittar jag på mina Eiffeltorn och ler, blundar jag riktigt hårt så är jag nästan där, för att förstärka känslan ytterligare spelar jag Edith Piaf på högsta volym och öppnar upp ett fönster! Härligt! En riktigt god Café au Lait och en Pain au Chocolat fulländar min lilla Paris-resa!

 

 

 

Detta köpte vi till Albert förra våren i Paris. Det är hans favoritpyssel, Meccano! Men jag tycker att det är så snyggt att det får stå i vardagsrummet. Det står där och påminner om framförallt Paris, men också om vikten av att åka på romantiska weekendresor!

 

 

 

Denna lampa får mig också att tänka på Paris eftersom det var där jag fyndade den, det var i den mest fantastiska lilla barnbutik som den hängde i taket. Jag kommer dessvärre inte ihåg vad butiken hette, men jag vet vart den låg! Så nästa gång jag kommer till Paris så är det shoppingmässigt denna butik jag ser mest fram emot att besöka igen! Märket på lampan är la marelle och de har de mest ljuvliga saker, spana in paraplyerna, to die for! www.lamarelle.net

Numera bor denna Parislampa i mitt lilla hus på landet och förgyller min vardag, jag blir liksom glad av alla de små rosafärgade prickarna, jag tycker att den är en fin kontrast mot den annars ganska bleka tapeten. Jag hängde den som ni ser inte i taket, nej, jag hittade en gammal lampfot i förrådet som passade perfekt, det var lite knep och knåp att få skärmen fast eftersom det var ju endast skärmen jag köpte, utan lampfäste eller dylikt, men ingenting är omöjligt, vill man få något att funka tillräckligt mycket så går det! Efter att min man gett upp så fixade jag biffen med lite ståltråd bland annat..!!

 Detta är ytterligare en favoritlampa! Jag hade länge funderat på om jag skulle köpa en ny industrilampa, typ, housedoctor, när jag hittade denna på loppis! Dessutom tycker jag att färgen är ännu snyggare än färgerna på housedoctors industrilampor. Jag har pyntat den med en liten trästjärna, jag har så svårt att inte hänga något om det ser det minsta hängvänligt ut! Ser det inte hängvänligt ut så hänger jag ändå…! På tal om Housedoctor så måste ni gå in på deras hemsida och bläddra i deras nya katalog om ni inte gjort det! Sjuuuukt snygga saker. De randiga parasollen måste få skugga mig på terassen i sommar! www.housedoctor.dk

 

Sist men inte minst måste jag tipsa om en fantastisk webshop! www.mes-habits-cheris.com  Underbara prylar till barn och barnsliga vuxna!

Salut!

4 reaktion på “Paris…..

  1. Synd att det inte finns en renodlad House Doctor butik i Karlskrona, man hade lätt kunnat fylla en hel butik med allt det härliga som finns i deras katalog. Åtminstone en nätbutik med hela deras sortiment:)

Kommentera