Tous les jours….

 

Anemoner… Dessa underbara blommor står där och förgyller mitt vardagsrum! Hittade dem på torget i lördags, jag älskar att handla blommor och annat  på torget. Det är något genuint och lite utländskt över det, att strosa runt bland stånden en tidig lördagsmorgon och handla nybakat bröd, blommor, frukt och grönsaker. Jag gillar när de sveper in blommorna i brunt papper och lägger frukten och grönsakerna i papperpåsar utan text, det känns så gammaldags härligt och äkta.

 

Sidobordet som blommorna står på har jag fått av Farmor, min älskade Farmor som lämnade jordelivet förra året, utan henne hade jag inte varit den jag är, hon har lärt mig så mycket. Och nu står bordet i mitt vardagsrum, det som stått i Farmors barnrum för över åttio år sedan, det står där och ler åt mig dag ut och dag in och påminner om min älskade Farmor.

 

 

 

Vårlycka, jag kan inte få nog av pärlhyacinter, jag tycker de är så söta, väldigt fint är att köpa flera små plantor och sätta i ett stort fat med lite sand i. De doftar vår, ser ut som vår, och känns som vår…

 

 

Vet inte vad denna lilla klocka heter, men den är nästan rutig på själva blomman, fascinerande, hur kan det bli så, naturen är verkligen magisk med alla olika sorters blommor och växter i alla olika färger, former, och mönster.

 

 

 

När man pyntat och gjort fint finns det inte mycket som slår en god kopp te, ett gott te med varm mjölk, mmmm…. Måste nog gå och koka mig en kopp! Och visst smakar teét ännu godare om man får hälla upp det ur denna stiliga kanna som köpte på loppis i somras för en spottstyver, konstigt ord, spottstyver…!! Ja billig var den i varje fall, men dyrbar för mig, i love it! De vackra tekartongerna hittade jag på indiska, och det är inte bara en snygg förpackning, nej, två flugor i en smäll, teét smakar ljuvligt!

Jag är mycket svag för snygga förpackningar, är innehållet dessutom gott så är det ju ännu bättre. Vad som är bra med saker är ju att man kan ju ha en snygg förpackning trots att innehållet smakar skit:) Det funkar ju inte med människor direkt:) Men som sagt, teèt smakar kanon, fler ätliga inredningsprylar och recept finns på www.indiska.se

4 reaktion på “Tous les jours….

  1. Jag kan berätta att den lilla rutiga klockan heter kungsängslilja….den är fantastiskt snygg och dessutom är det en perenn som man kan ha i trädgården, bra va?!

Kommentera