Mårbackapremiär…..

Alltid lika härligt när de kommer ut till försäljning före påsk, älskade Mårbacka. De förgyller huset med sina vackra gröna blad. Det är den ljusa fägen på bladen som jag gillar, det finns ju pelargoner med mörka blad, också fina såklart, men de tilltalar mig inte på samma sätt. Jag har några övervintrade i källaren som ska få se dagens ljus till helgen. Jag tänkte att det ska planteras till helgen, både i krukor ute och inne. Jag ska även plocka fram målarpenslarna och måla en trädgårdsoffa i svagt grönt. Tittar ni in efter helgen så får ni se resultatet!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänkte bjuda på ett litet tips om orkideér, när en del blommor vissnat och bladen böjar se lite hängiga ut, vilket i varje fall mina brukar göra förr eller senare, då brukar jag klippa bort bladen och lägga lite ulltorv eller liknande i krukan  för att dölja torra rötter och jord. Jättefint! 

 

Ett annat tips är att pynta med tex fjärilar som jag gjort här. Bra att fylla ut med då det börjar bli lite glest mellan blommorna.

 

 

 

 

Så här fint blev det förra året, vi är ju inte där än och man ska ju inte längta till saker och ting, tiden går fort nog som den gör! Men visst är det härligt med sommar. Solstolarna på bilden ska jag sätta nytt tyg på snart. Jag gillar det som är på jättemycket, men det har blivit ganska smutsigt med åren, så en uppfräschning är nödvändig.

Kommentera