Snapshots from Greece….

Öppna din dörr….

Om ni tycker att det dröjt lite för länge sedan senaste blogginlägget beror det på att jag tog en liten minisemester till Aten! En fantastiskt fin stad i vårskrud. Det var första gången jag besökte denna Grekiska skönhet med Akropolisklippans majestätiska uppenbarelse i ögonvrån från så gott som varje gathörn.  Jag och min fina vän Linda beslöt oss för att ta en liten vårtripp för att umgås och njuta av god mat och fint hotell i några dagar. Lovely!

 

 

 

 

 

 

 

Vi bodde i den gamla staden som heter Plaka, en helt underbar stadsdel som fullständigt badade i pastell, förstår ni att ett inredningsfreak som jag som dessutom är galen i pasteller, trivdes som fisken i vattnet!? Dessutom sken solen från en klarblå himmel alla dagar. Man kan ha det sämre än att sitta på en mysig uteservering under ett olivträd med en god grekisk sallad och ett glas rosè en sen Aprildag.

Dessa stolar kommer inte riktigt till sin rätt färgmässigt med min mobilkamera, med de var så fina, de hade målat dem i svagt grönt, svagt grått, svagt ljusblått och så cremefärgat och svagt beige och vitt. Underbara färgkombinationer som skapade en uteservering som jag blundar och njuter av långt efter det att smaken av den goda olivoljan doppat i grekiskt lantbröd försvunnit!                                                                  Så enkelt och snyggt, det är detaljerna som gör det! Olivträdet som är planterat i marken istället för i en kruka skapar det där lilla extra tillsammans med de svagt gröna fönsterluckorna. Say no more…                                                                                                                                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

Senaste bilden triggade igång min skaparlust! Jag har källaren full av gamla terracottakrukor som jag för närvarande inte använder. Dessa ska jag nu måla i svagt svagt grått och som på bilden svagt grön-blå, sen ska det planteras i dem för att placeras på terassen. Blommorna kommer såklart även dem att gå i ljusa pasteller, förutom Mårbacka så blir det nog Salvia i olika nyanser, lavendel, svagt rosa rosor och så olivträd….Yammi!

4 reaktion på “Snapshots from Greece….

  1. Tack för underbara dagar i Aten :) Jag drömmer mig tillbaka i minnet varje dag, det var så fiiiint där och väldigt mysigt att få umgås ett par dagar med dig !!!
    Hörs o ses snart igen, stor kram Linda

Kommentera